Gecrushte krieltjes uit de oven met courgette en Belgische kaas

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 20

Door de krieltjes te pletten worden ze extra krokant, en dat is precies wat je wil. De krokante krieltjes zijn de ster van deze ovenschotel met courgette en Belgische kaas. 

Ingrediënten

Vervang de granaatappel in de zomer door enkele rode bessen. Een geslaagde combinatie!

Recept

Spoel de krieltjes en kook gaar in kokend gezouten water.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de courgette en snijd in kleine blokjes.

Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en snijd er een kruisje in met een mes. Crush de aardappel met de onderkant van een lepel.

Voeg de courgetteblokjes in de ovenschaal, zorg dat de gecrushte krieltjes bovenop de courgette liggen en overgiet met olijfolie en kruid met peper van de molen en zout. Verdeel er de gehalveerde teentjes knoflook tussen.

Rooster in de hete oven gedurende 15 à 20 minuten.

Haal uit de oven, verdeel er kleine blokjes brie over en schuif nog 5 minuten in de warme oven zodat de kaas smelt.

Haal de schotel uit de oven en werk verder af met de granaatappel. Pers de citroen erboven uit, breng op smaak peper van de molen en zout en werk af met frisse waterkers.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.