Gecrushte krieltjes in de oven

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 25

Ingrediënten

  • 600 g grotere krieltjes of kleine vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes citroentijm
    of gewone tijm en 1 kl citroenzeste
  • 100 g oude brokkelkaas, Flandrien Grand Cru
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Recept

Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

Verwarm de oven voor op 185°C

Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en duw ze met de hand, een pureestamper of een vork voorzichtig plat.

Pel en plet de knoflook. Haal de blaadjes van de citroentijm of tijm.
Rasp de oude kaas.

Meng de olijfolie met de knoflook, citroentijm, oude kaas en ½ koffielepel zout.

Giet dit over de aardappelen en plaats de bakplaat in de oven gedurende 25 minuten of tot alles goudbruin is.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.