Voor deze fondue bourguignonne krijgen jouw gasten de keuze uit zelfgemaakte cocktailsaus, groene kruidensaus en knoflooksaus. Deze sausjes zijn perfect om vlees en groentjes in te dippen.
Ingrediënten
- 1 kg rundvlees
- druivenpitolie
Voor de cocktailsaus:
- 250 g mayonaise
- 2 kl ketchup
- 1 el cognac
- peper en zout
Voor de groene kruidensaus:
- 250 g mayonaise
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte bieslook
- 2 el gehakte kervel
- peper en zout
Voor de knoflooksaus:
- 250 g mayonaise
- 1 el fijngehakte knoflook
- 2 el gehakte bladpeterselie
- peper en zout
Recept
Maak eerst de sausjes.
Meng de ingrediënten en bewaar de sausjes tot gebruik in de koelkast.
Verhit de druivenpitolie in een fonduepannetje.
Snijd het vlees in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.
De olie is heet als een stukje brood dat je erin legt in 30 seconden mooi goudbruin wordt.
Prik het vlees op fonduevorkjes en bak het goudbruin in de olie.
Serveer met rauwe groenten, zure uitjes en augurkjes en de diverse sausjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.