Fondue bourguignonne

4
  • 1 kg rundvlees
  • druivenpitolie

Voor de cocktailsaus:

  • 250 g mayonaise
  • 2 kl ketchup
  • 1 el cognac
  • peper en zout

Voor de groene kruidensaus:

  • 250 g mayonaise
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte bieslook
  • 2 el gehakte kervel
  • peper en zout

Voor de knoflooksaus:

  • 250 g mayonaise
  • 1 el fijngehakte knoflook
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • peper en zout
     

Maak eerst de sausjes.
Meng de ingrediënten en bewaar de sausjes tot gebruik in de koelkast.

Verhit de druivenpitolie in een fonduepannetje.
Snijd het vlees in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.
De olie is heet als een stukje brood dat je erin legt in 30 seconden mooi goudbruin wordt.
Prik het vlees op fonduevorkjes en bak het goudbruin in de olie.

Serveer met rauwe groenten, zure uitjes en augurkjes en de diverse sausjes.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.