Bruschetta's met Vlaamse rauwmelkse geitenkaas, butternut & paddenstoelen

4
  • 20 sneetjes ciabatta
  • 50 g Vlaamse hoeveboter
  • 1 ajuin, zeer fijn gesneden
  • 1 teentje look, fijn geplet
  • 200 g geschilde butternut pompoen, in kleine blokjes gesneden
  • 600 g mengeling wilde en gekweekte paddenstoelen
  • 250 g Vlaamse rauwmelkse geitenkaas
  • peper en zout
  • 8 sneetjes gerookt paardenvlees
  • een handvol platte peterselieblaadjes of korianderblaadjes

Smelt 1/3 van de boter in een pan. Voeg er de ajuin en de look aan toe, kruid met peper en zout en laat zachtjes garen gedurende 15 minuten.

Verwijder van het vuur, laat volledig afkoelen en pureer dan met de helft van de geitenkaas. Kruid met extra zout en peper indien nodig en bewaar koel.

Smelt opnieuw 1/3 van de boter in de pan en voeg er de pompenblokjes aan toe. Kruid met zout en peper en bak de pompoen beetgaar. Doe de pompoenblokjes in een kom en hou warm.

Smelt dan de resterende boter in de pan en voeg er de paddenstoelen aan toe. Kruid met peper en zout en bak de paddenstoelen goudbruin.

Toast de sneetjes brood en besmeer met een laag van het geitenkaas/ajuin mengsel. Verdeel er vervolgens de paddenstoelen, pompoenblokjes, het paardenvlees, verse kruiden en resterende geitenkaas over en serveer onmiddellijk.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.