Start to cook

Bruschetta met yoghurt-avocado dip, tomaat en koriander

4
20
  • 1 stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rijpe avocado
  • 200 ml yoghurt
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 3 pruimtomaten
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout
  • olijfolie

Verwijder de schil en de pit van de avocado. Rasp de limoen en pers het sap uit. Prak de avocado met een vork en sprenkel er het limoensap over en voeg de limoenrasp toe. Voeg bij de yoghurt. Kruid met peper en zout.

Snijd de tomaten in kwartjes en verwijder de zaadjes. Snijd in blokjes. Hak de koriander fijn en snipper één teentje knoflook fijn. Meng de tomaten met de knoflook en koriander. Sprenkel er 3 el olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet de dip en de tomatenblokjes een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stokbrood in repen, wrijf de broodjes in met een opengesneden knoflookteentje en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster de broodjes 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Smeer wat van de avocadodip op de geroosterde broodjes, lepel er de tomatenblokjes over en serveer.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.