Bruschetta met kippenlever en mosterdtapenade

4
  • 500 g kippenlevertjes (goed gereinigd en gedroogd) in stukjes van 1 cm gesneden
  • 1 klein stokbroodje
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 geplet teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 dl droge witte wijn
  • een snuifje suiker
  • boter
  • peper en zout

Voor de mosterdtapenade:

  • 50 g uitgelekte augurkjes
  • 1 el graantjesmosterd
  • 30 g platte peterselie
     

Mix de ingrediënten voor de tapenade tot een niet te gladde saus. Er mogen nog wat stukjes inzitten.

Snipper de sjalotten en stoof ze glazig in boter. Blus met de witte wijn en laat bijna volledig inkoken.

Haal intussen de levertjes door het zetmeel. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker en bak ze snel goudbruin op hoog vuur. Door het zetmeel worden ze lekker krokant. Draai het vuur dan lager en laat ze nog 2 tot 3 minuten rustig verder garen.

Snijd intussen het brood in schuine plakjes en rooster ze knapperig.

Doe de levers bij de pan met de sjalot en meng goed. Bestrijk het brood met de mosterdtapenade en schik de levertjes bovenop.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.