Broodje eiersalade

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

20

Met dit recept leer je zelf eiersalade maken. Het perfecte broodbeleg!

Ingrediënten

Voor de eiersalade:

  • 6 eieren
  • 1,5 el platte kaas
  • 1,5 el mayonaise
  • 4 lente-uitjes
  • 10 augurkjes in ‘t zuur
  • 1 el mini-kappertjes
  • peper & zout

garnituur:

  • 6 mini zuurdesembroodjes
  • ½ komkommer

Recept

Maak de eiersalade:

Kook de eieren hard gedurende 8 minuten in kokend gezouten water. Haal de eieren eruit, laat volledig afkoelen in koud water. Pel de eieren en prak ze met een vork.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes. Snijd de augurkjes fijn. Meng de lente-uitjes, kappertjes en fijngesneden augurk onder de geprakte eieren en lepel de mayonaise en de platte kaas onder de geprakte eieren. Breng de eiersalade op smaak met peper en zout.

Afwerking:

Spoel de komkommer en snijd overlangs in lange dunne repen met een dunschiller of eventueel een mandoline. Snijd de broodjes doormidden.

Beleg ieder broodje met enkele plakjes komkommer en besmeer rijkelijk met eiersalade en kruid extra met peper.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.