Bereiding
Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af (bewaar schillen). Snijd van de asperges een iets langere stukjes met kopje, ongeveer 6 cm. De rest van de asperges snijd je in kleine stukjes.
Doe de schillen in de bouillon en breng aan de kook. Doe er de aspergepunten (stukjes van 6 cm) bij en laat 4 minuten garen. Neem ze er weer uit en hou apart, laat uitlekken. Zeef de bouillon en druk de schillen goed uit
Snijd intussen de prei en sjalot in heel fijne ringen en stoof glazig in een kookpot met wat boter. Strooi er de bloem over en roer om. Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken.
Doe er de kleine stukjes asperge bij en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuten koken. Mix de soep en doe ze eventueel door een zeef
Leg de pladijsfilets op een werkvlak en kruid met peper en zout. Rol de pladijsfilets op en stoom ze 5-tal minuten in een stoomoven of stoommandje.
Breng de soep weer tegen de kook aan en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout, maar laat niet meer koken! Halveer de bagels en leg ze met de snijkant even op een hete grill
Verdeel de soep over kommetjes. Leg er de apart gehouden aspergepunten en de pladijsrolletjes met een takje kervel in. Zet de gegrilde bagel als dekseltje naast of op de kommetjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.