Pesto van rucola
- 100 g rucola
- 1 teentje knoflook
- 3 el geraspte kaas (pecorino of parmezaan)
- 2 el pistachenootjes ongezouten grof gehakt
- 3 el olijfolie
- rasp van ½ citroen
Groene aspergesoep
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 500 g groene asperges, in grove stukken
- 6 dl kippen- of groentebouillon
- peper en zout
- garnituur: rucola
Crostini’s
- 1 ciabattabrood, in sneetjes
- olijfolie
Pesto van rucola
Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot een smeuïge massa.
Groene aspergesoep
Fruit de sjalot in de olijfolie.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de asperges toe en laat 15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Garneer met rucola. Serveer met crostini’s en pesto.
Crostini's
Bestrijk de sneetjes met wat olijfolie.
Rooster de broodjes in de oven of op de gril tot ze krokant zijn.