Aspergesoep met crostini’s en pesto
Aspergesoep, dat is de lente in een kom. Serveer met zelfgemaakte pesto op een krokant stukje brood.
Ingrediënten
Pesto van rucola
- 100 g rucola
- 1 teentje knoflook
- 3 el geraspte kaas
- 2 el pistachenootjes ongezouten grof gehakt
- 3 el olijfolie
- rasp van ½ citroen
Groene aspergesoep
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 500 g groene asperges, in grove stukken
- 6 dl kippen- of groentebouillon
- peper en zout
- garnituur: rucola
Crostini’s
- 1 ciabattabrood, in sneetjes
- olijfolie
Recept
Pesto van rucola
Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot een smeuïge massa.
Groene aspergesoep
Fruit de sjalot in de olijfolie. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de asperges toe en laat 15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Garneer met rucola. Serveer met crostini’s en pesto.
Crostini's
Bestrijk de sneetjes met wat olijfolie. Rooster de broodjes in de oven of op de gril tot ze krokant zijn.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.