Aardappelroosjes

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(5) 40

Wil jij je tafelgenoten verrassen met iets leuk? Serveer deze rozenblaadjes van aardappel en ze worden zo van tafel geblazen.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen (geschild en in stukken)
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 ei
  • 3 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • boter

Nodig:

  • Muffinvorm

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kook de bloemige aardappelen in lichtgezouten water. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet ze af en stamp tot een puree.

Meng het ei onder de puree, kruid af met nootmuskaat, peper en zout en meng nogmaals goed door elkaar.

Neem een muffinvorm en boter deze in.

Gebruik een lepel en vul ieder vormpje met een bodempje van de puree.

Neem nu de vastkokende aardappelen, schil ze en snijd ze met behulp van een mandoline in flinterdunne schijfjes (circa zo’n 2 à 3 mm dik).

Neem de fijngesneden schijfjes aardappel op een lange rij en schrans ze wat over elkaar.

Bestrijk ze met wat olijfolie, kruid af met peper en zout en rol op tot een roosje.

Zet het roosje nu voorzichtig vast in de puree. Herhaal de vorige stap voor de andere roosjes.

Laat de aardappelroosjes zo’n 30 à 35 minuten garen in de voorverwarmde oven. Bestrooi ze nadat je ze uit de oven haalde met wat zeezout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.