Aardappel- en spekcakes

Voorgerecht
4
(15) 10
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 4 plakjes mager, gerookt spek
  • 4 lente-uitjes
  • 2 el groene pesto
  • kruiden
  • bloem om te bestrooien
  • 1-2 el olijfolie om te bakken
  • 4 eieren

Was de ongeschilde aardapppelen en snijd in kleine blokjes. Spoel de aardappelblokjes af met water, laat ze uitlekken en doe ze in een grote microgolfovenbestendige kom.
Voeg er dan een klein scheutje water en de knoflook aan toe.
Dek af met een plastic bord of plasticfolie en laat gedurende 8 minuten garen in de microgolfoven op 750 Watt.
Schud op en laat 1 minuut staan.

Je kan de aardappelblokjes ook gewoon laten garen op de kookplaat: doe de aardappelblokjes in een pan en voeg kokend water toe tot ze net onder water staan.
Zet onder deksel en breng aan de kook.
Laat 15-20 minuten sudderen of tot ze zacht zijn.
Laat uitlekken.

Gril de plakjes spek en hak ze in fijne stukjes. Leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken.
Snijd de lente-uitjes fijn.

Giet de aardappelen af en plet ze.
Voeg het spek, de lente-uitjes, de pesto en de kruiden toe en meng goed.
Neem een handvol van de aardappelmengeling en maak er een balletje van.
Maak van het balletje een cakevormpje.
De mengeling moet genoeg zijn voor 4-6 cakes.
Bestrooi de aardappelcakescakes lichtjes met bloem en laat ze afkoelen.
Verwarm olie in een braadpan en bak de aardappelcakes 1-2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

Om eitjes te pocheren breng je een grote kookpan met water aan de kook.
Breek de eieren in het water, zet het vuur af en laat ongeveer 6 minuten pocheren.

Haal de pan van het vuur en dien de eieren bovenop de aardappelcakes op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.