Aardappel- en rode bietenpuree


4

(5) 40
De combinatie van aardappelen en rode bieten geeft je een puree niet alleen een unieke smaak maar ook een opvallende kleur. Deze aardappel- en bietenpuree is lekker als bijgerecht bij een winters gerecht.
Ingrediënten
- 3 middelgrote bloemige aardappelen
- 1 middelgrote rode biet
- 1 prei (enkel het wit)
- 125 g cheddarkaas
- 100 ml yoghurt
- 20 g boter
- nootmuskaat
- grof gemalen zwarte peper
- zout
Recept
Kook de geschilde aardappelen en de geschilde rode biet gaar, tot ze zacht zijn en makkelijk in stukjes breken.
Snijd ondertussen de prei in kleine stukjes en was grondig.
Stoof de prei in wat boter aan tot hij bruin is.
Pureer de aardappelen met de rode biet en de prei.
Voeg de Griekse yoghurt en cheddarkaas toe en blijf alles mengen tot je een luchtige aardappelpuree krijgt.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.