Aardappel- en rode bietenpuree

Bijgerecht
Halloweenrecepten
Puree
Vergeten groenten
4
(5) 30
  • 3 middelgrote bloemige aardappelen
  • 1 middelgrote rode biet
  • 1 prei (enkel het wit)
  • 125 g cheddarkaas
  • 100 ml yoghurt
  • 20 g boter
  • nootmuskaat
  • grof gemalen zwarte peper
  • zout
     

Kook de geschilde aardappelen en de geschilde rode biet gaar, tot ze zacht zijn en makkelijk in stukjes breken.
Snijd ondertussen de prei in kleine stukjes en was grondig.
Stoof de prei in wat boter aan tot hij bruin is.

Pureer de aardappelen met de rode biet en de prei.
Voeg de Griekse yoghurt en cheddarkaas toe en blijf alles mengen tot je een luchtige aardappelpuree krijgt.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.