Spread van rode biet en verse geitenkaas

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Zin in een lekker originele (en kleurrijke!) spread? Probeer dan zeker dit vegetarisch broodbeleg van rode bieten en geitenkaas.

Ingrediënten

  • 4 rauwe rode bieten (400 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g cashewnoten
  • 150 ml melk
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • Grof zeezout
  • Peper

Afwerking:

  • 4 pistolets
  • Extra geitenkaas
  • 50 g cashewnoten
  • 20 g kervel

Gebruik je verse rauwe bieten? Maak deze spread dan een dag op voorhand.

Recept

1 dag op voorhand:

Laat de cashewnoten (50 g) een nachtje weken in de melk.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Wikkel de rode bieten in een vel aluminiumfolie met wat grof zeezout en olijfolie. Gaar de bieten in de hete oven gedurende 60 minuten.

Prik er een keer met een vork in om te kijken of ze gaar zijn. Zet de oven uit en laat in de folie afkoelen.

De volgende dag:

Haal de bieten uit het aluminiumfolie en pel ze.

Mix de cashewnoten fijn. Doe de rode bieten en de geitenkaas erbij, mix nogmaals. Breng op smaak met peper.

Rooster de overige cashewnoten in een droge koekenpan en hak grof.

Serveer je broodje met geitenkaas, besmeer dan met de rode bieten spread en werk af met verse kervel en cashewnoten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.