Konijn braden: 4 tips voor een perfect resultaat

Konijn braden: 4 tips voor een perfect resultaat

Konijn braden in de oven is een trage, indirecte, maar gelijkmatige manier om konijn klaar te maken. Hoe kan je konijn braden zodat het vlees smelt op je tong? Dat ontdek je in deze tips en recepten.

Konijn braden in de oven: zo ga je te werk

De oven verhit het vlees aan alle kanten tegelijk. Kleine stukken konijn kun je eerst kleuren in vetstof in een braadpan en daarna verder braden in een hete oven van 180° C. De omringende hitte zorgt ervoor dat het vlees snel klaar is.  

Konijn braden in de pan of de oven: waarop letten?

  • Net als bij konijn bakken haal je best het vlees enige tijd op voorhand uit de koelkast. Kruid pas op het allerlaatste moment. Want zout trekt vocht uit het vlees.
  • Vlees dat vooraf mooi in de pan gekorst is, wordt sappiger bevonden. Bovendien is het onmisbaar voor de smaak.
  • Pas het formaat van de braadslee of braadpan aan. Zeker in een hete oven kan de vetstof rond het vlees beginnen te roken met onaangename aroma’s als gevolg. Voeg een klontje verse boter toe vlak voor je het vlees in de oven schuift of leg er enkele grof gesneden groenten rond. Die voorkomen dat het vet verbrandt en ze geven extra smaak aan de jus.
  • Regelmatig overgieten met het braadvocht is vooral bij hoge temperaturen belangrijk. Het remt de garing wat af en voorkomt een te harde korst.

Konijn braden is geen exacte wetenschap. De diameter van het vlees varieert en niet iedere oven is even accuraat wat temperaturen betreft. Een kerntemperatuurmeter kan hierbij een handig hulpmiddel zijn.

Ga jij konijn braden? Recepten voor beginners en gevorderden vind je hier

Van feestelijke bereidingen tot dagelijkse kost: verras je tafelgenoten met deze recepten met konijn.

Kan jij konijn braden als een echte chef? Probeerde je een van onze recepten met konijn? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.