Giouvetsi met konijn

4
(10) 75
  • 1 konijn, in stukken
  • peper en zout
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 3 el bloem
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 3 wortelen
  • 1 glas rode wijn
  • 1 blik tomatenstukjes
  • laurier
  • 400 ml gevogeltebouillon (of wildbouillon)
  • 150 g fetakaas
  • 300 g orzo (Griekse pasta)
  • verse oregano

Kook de Griekse pasta gaar zoals het is voorgeschreven op de verpakking. Giet de pasta af en doe hem in een ruime ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kruid het konijn met peper, zout, komijn- en paprikapoeder. Bestuif met bloem en bak goudbruin in een bakpan met olijfolie. Haal ze uit de pan en leg de stukken bovenop de pasta.

Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in blokjes. Schil de wortels en snijd in grove plakken. Snijd de ui in blokjes en fruit aan in olijfolie. Voeg de geperste knoflook toe samen met de stukken paprika en wortel. Blus de groentjes met rode wijn en voeg een blaadje laurier toe. Laat dit even uitstoven.

Voeg tenslotte de tomatenstukjes en kippenbouillon toe en laat een 10-tal minuutjes garen.

Kruid met peper en zout en lepel de saus over het konijn.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats in de oven voor ongeveer 50 minuten.

Verkruimel de feta. Verwijder het aluminiumfolie van de ovenschotel en bestrooi het geheel met fetablokjes. Plaats opnieuw in de oven, zonder folie, en laat nog 10 minuten verder garen. Werk af met verse oregano.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.