Aspergeroomsoep
Kooktips

Hoe je aspergesoep nóg lekkerder kunt maken

Wil je ook zelf aspergesoep maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen?

Lees meer
Productinformatie

Streekparels: vleeswaren met een rijke traditie

Op zoek naar smaakvolle vleeswaren bereid door de beste vakmensen in Vlaanderen? 

Lees meer
Een ovenschotel gevul de goud! Zo ziet hij er eigenlijk een beetje uit. De ovenschotel is bestaat nl uit kleine aardappelen, kikkererwten en bloemkoolroosjes. We dienen hem op met een heerlijk sausje op basis van tahini. Alles afgewerkt met groene snippers van de peterselie.
Kooktips

Bloemkool in de oven: zo veelzijdig, da’s niet te geloven

Zin in bloemkool uit de oven? Doe hier inspiratie op met onze recepten met bloemkool van eigen bodem.

Lees meer
Een rijkgevulde salade staat klaar op tafel. Het witte bord is gevuld met sla, gekookte eitjes, stukjes asperges en kaasschilfers. Dat is de lente proeven in je bord, als je het mij vraagt!
Kooktips

Asperges schillen: de 5 meest gegoogelde vragen

We verzamelden hier enkele topics over het schillen van asperges die de Belg het meest in Google opzocht.

Lees meer
Sneeuwballen
Productinformatie

Streekparels: het lekkerste snoepgoed uit Vlaanderen

Liefhebbers van zoet kunnen hun hartje ophalen in Vlaanderen. Deze 5 zoete streekproducten moet je zeker eens proberen.

Lees meer
Pieter De Koekelaere
Verhaal

De geuteling, streekproduct klaar om Vlaanderen te veroveren

Goudbruin gebakken, luchtig en mals aan de binnenkant. Pieter De Koekelaere laat Vlaanderen kennismaken met de geuteling.

Lees meer
Groentekoekjes van pastinaak, courgette en erwtjes op een houten plank gepresenteerd. Er ligt een licht blauwe linnen servette langs en een waterkaraf met glazen.
Voedingsinformatie

De geheimen van (diepvries)erwten

Wat hebben diepvrieserwten te bieden? Zijn verse erwten gezonder dan diepvrieserwten?

Lees meer
Gesneden komkommer
Voedingsinformatie

Waarom groenten en fruit schillen niet hoeft

Groenten en fruit worden vaak geschild. Maar moet dit ook altijd? We zochten het uit.

Lees meer
Jeroen Pompoen - Jeroen en Ilse
Verhaal

Voor pompoenen, groot en klein, moet je bij Jeroen Pompoen zijn

Jeroen en Ilse runnen samen tuinbouwbedrijf Jeroen Pompoen. Duik mee in hun verhaal.

Lees meer
Bloemkoolsoep
Kooktips

Tips en recepten om de lekkerste bloemkoolsoep te maken

Hoe je heerlijke bloemkoolsoep maakt en hoe je ze een originele twist geeft? Dat ontdek je hier.

Lees meer
Taco met gepaneerde visreepjes en frisse witloofsalade
Kooktips

Witloofsalade maken: inspiratie voor meer variatie

Ben jij ook fan van witloofsalade en zijn tips voor meer variatie altijd welkom?

Lees meer
De lasagne staat op tafel in een glazen doorzichtige ovenschotel. Hij is aangesneden zodat je mooi de laagjes ziet van pasta, groenten en saus. De portie die is uitgeschept ligt op een bordje er naast.
Kooktips

Snijbiet, een vergeten groente om te onthouden

Snijbiet is een bladgroente die je in verrassend veel gerechten kan verwerken. Check onze tips.

Lees meer
Er staat een ovenschotel op een houten plank, op de tafel. Er ligt een lepel naar de ovenschotel die gevuld is met een lasagne van witloof, ham, kaas en aardappelen. Er ligt ook een coraalroze servette bij.
Kooktips

Herfsthelden uit Vlaamse velden

Onze groentetelers voorzien ons elk seizoen van een ruim aanbod aan groenten. Dat is in de herfst niet anders.

Lees meer
Bloedworst met gebakken appeltjes
Productinformatie

Proefritje Limburg: ontdek de smaken van de regio

Laat je verrassen door het culinair erfgoed van Limburg. Wij selecteerden alvast 5 heerlijke traditionele streekproducten.

Lees meer
Tartaar van rode biet met witloof, rosbief en mieriksworteldressing
Kooktips

Geniet van rode biet: recepten die je geprobeerd moet hebben

Rode biet is enorm veelzijdig. Rauw, gekookt, geroosterd, als aperitiefhapje of zelfs in je dessert.

Lees meer