Bio is...
Productinformatie

Bioweek: ontdek waarom bio zo bijzonder is

De Bioweek is terug! Lees hier waarom kiezen voor bio een goed idee is.

Lees meer
De Oesterput Oostende - Kim Puystjens
Verhaal

Op bezoek bij de Oesterput, de enige oesterkwekerij in België

De familie Puystjens kweekt al bijna 30 jaar oesters in Oostende. Wat maakt de delicatesse zo uniek?

Lees meer
De Kromme Boom
Verhaal

De Kromme Boom: bio-oesterzwamkwekerij met een hart voor mensen

De Kromme Boom in Oostakker is een unieke werkplek waar oesterzwammen worden geteeld. 

Lees meer
Gilles Pauwels
Verhaal

Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Beluister de podcast met deze...

Lees meer
Bioveeteler Johan
Verhaal

Op bezoek bij Hierford: “Veeteelt en duurzaamheid kunnen hand in hand gaan”

Bioveeteler Johan wil de natuur zo dicht mogelijk bij zijn runderen brengen. Hoe hij dat doet?

Lees meer
Kaas snijden
Productinformatie

Kazen van bij ons, altijd van topkwaliteit

Kazen van hier zijn van onberispelijke kwaliteit dankzij strenge voorzorgsmaatregelen en controles.

Lees meer
Bio-Planet rayon
Verhaal

Op bezoek bij Bio-Planet: “Bio, da's het voedsel van de toekomst.”

Bij biosupermarkt Bio-Planet zetten ze volop in op lokaal en seizoensgebondenheid. Lees hier waarom.

Lees meer
Flandrien-kaas wordt ingepakt
Verhaal

Flandrien, daar waar wei en wrongel nog tussen de handen van echte kaasmeesters passeren

Bij kaasmakerij Flandrien leven ze met hart en ziel voor hun stiel. En dat proef je in hun kazen. 

Lees meer
Royal Belgian Caviar - Cedric
Productinformatie

5 weetjes over Belgische kaviaar

Wist je dat ons land een belangrijke producent is van kaviaar? Chefs en foodies in binnen- en buiteland zijn er...

Lees meer
Schorseneren met kruidenpuree en omegabaars
Productinformatie

Alles wat je moet weten over de Omegabaars

Smaakvol en van bij ons: met de Omegabaars sla je een fijn stukje vis aan de haak.

Lees meer
Oesterkweek in Oostende
Productinformatie

Het verhaal achter aquacultuur in België

Aquacultuur is wereldwijd aan een opmars bezig. Ook bij ons groeit de interesse. Duik mee in de wereld van aquacultuur.

Lees meer
Het verpakken van kaas
Productinformatie

Kaas maken: het traject van melk tot kaas

Hoe wordt kaas gemaakt? En waar wordt kaas van gemaakt? Je leest het hier.

Lees meer
Ann Keymeulen
Verhaal

Waarom kaasmeester Ann Keymeulen gepassioneerd is door Belgische kazen

Kaasmeester Ann Keymeulen heeft een liefde voor Belgische kazen. Lees hier waarom.

Lees meer
Zeetong à la meunière
Productinformatie

Zeetong: het traject van vangst tot veiling

Hoe en waar wordt zeetong gevangen? Welke weg legt zeetong af van vangst tot veiling? Lees er hier alles over.

Lees meer
Een heerlijk krokant visje afgewerkt met zeekraal ligt op een groot bord. Er zijn enkele garnaaltjes aan toegevoegd die mooi roze blinken. De aardappelsalade staat er langs in een witte kom met witte lepel. Om af te werken ligt er 1 citroen doormidden gesneden.
Productinformatie

Vis van het Jaar

Schartong is Vis van het Jaar 2023! Lees hier alles wat je moet weten over deze vis van bij ons.

Lees meer