Sneeuwballen
Verhaal

Streekparels: het lekkerste snoepgoed uit Vlaanderen

Liefhebbers van zoet kunnen hun hartje ophalen in Vlaanderen. Deze 5 zoete streekproducten moet je zeker eens proberen.

Lees meer
Fruitgaard met bloesems
Productinformatie

Weetjes en feitjes over bloesems en bijtjes

Wanneer zijn er bloesems? En waarom zien sommige fruitbomen wit tijdens het voorjaar? 

Lees meer
De Witte Lelie
Verhaal

Drie generaties hoevezuivel bij De Witte Lelie

Werken met verse hoevemelk daar kennen ze bij De Witte Lelie alles van. Lees het verhaal van Marc, Ingrid en Loes. 

Lees meer
De Oesterput Oostende - Kim Puystjens
Verhaal

Op bezoek bij de Oesterput, de enige oesterkwekerij in België

De familie Puystjens kweekt al bijna 30 jaar oesters in Oostende. Wat maakt de delicatesse zo uniek?

Lees meer
Zuivelhoeve Keymeulen
Verhaal

Hoeveproducten met een hart voor mens, dier en natuur bij Zuivelhoeve Keymeulen

In de Babbelaarstraat in Hofstade kan je Zuivelhoeve Keymeulen vinden. Lees het verhaal van Joost en Lieven.

Lees meer
slagerij-traiteur de wilde
Verhaal

Broederlijk vakmanschap bij slagerij-traiteur De Wilde in Deurle

Bij slagerij-traiteur De Wilde kan je terecht voor vlees en vleeswaren van topkwaliteit van eigen bodem.

Lees meer
Rode wijn
Productinformatie

Belgische rode wijn: behalve een ambacht ook een kunst

Hoe wordt rode wijn in België gemaakt? Welke druiven gebruikt men? Lees er hier alles over.

Lees meer
'tEendenhof
Verhaal

Al bijna 30 jaar vlees van eigen kweek bij ’t Eendenhof

Willem Dewicke verkoopt al bijna 30 jaar vlees van eigen kweek. Lees hier het verhaal van Willem en zijn team. 

Lees meer
Pieter De Koekelaere
Verhaal

De geuteling, streekproduct klaar om Vlaanderen te veroveren

Goudbruin gebakken, luchtig en mals aan de binnenkant. Pieter De Koekelaere laat Vlaanderen kennismaken met de geuteling.

Lees meer
Mérula - wijnbouwer Marino Moenaert
Verhaal

Hoe Mérula wijnbouw in de Brugse regio terug op de kaart zette

Kom meer te weten over de productie van Mérula-wijnen en het verhaal achter het wijndomein.

Lees meer
tHertsveld_familie
Verhaal

’t Hertsveld: een tuinbouwbedrijf met een hart voor de korte keten

't Hertsveld kweekt al jaren heerlijke groenten van eigen bodem. Lees hier het verhaal van Ann, Stijn en co. 

Lees meer
De Kromme Boom
Verhaal

De Kromme Boom: bio-oesterzwamkwekerij met een hart voor mensen

De Kromme Boom in Oostakker is een unieke werkplek waar oesterzwammen worden geteeld. 

Lees meer
Peren plukken bij LemBiFruit
Productinformatie

Bekende soorten peren van bij ons en waarvoor je ze kunt gebruiken

Welke soorten peren vind je in ons land, wat maakt ze zo uniek en wat kun je ermee doen?

Lees meer
Geetkotmolenhoeve
Verhaal

Pastorale-lamsvlees: van kweker naar slager, in een mum van tijd

Met het Pastorale-logo ben je zeker van heerlijk lamsvlees van bij ons. We spraken af met schapenhouders Luc en Christine.

Lees meer
Gilles Pauwels
Verhaal

Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Beluister de podcast met deze...

Lees meer