Gekookt eitje met speksoldaatjes
Kooktips

Eieren met spek: dit zijn onze ultieme baktips

Zin in eieren met spek? Met onze tips en recepten zet je altijd iets k-ei-lekker op tafel.

Lees meer
Bladerdeegrolletjes met kip
Kooktips

Kip in bladerdeeg: dit kun je allemaal doen

Van hapjes, snacks tot hoofdgerechten: vind hier tips en recepten met kip van bij ons.

Lees meer
De Oesterput Oostende - Kim Puystjens
Verhaal

Op bezoek bij de Oesterput, de enige oesterkwekerij in België

De familie Puystjens kweekt al bijna 30 jaar oesters in Oostende. Wat maakt de delicatesse zo uniek?

Lees meer
Wat is er nu duurzamer dan je lunch mee te nemen in een glazen bokaal? En dat niet alleen, het is nog eens super mooi. De salade ligt in laagje in je pot, perfect en gezond.
Kooktips

Eiersalade maken: een klassieker waarmee je eindeloos kunt variëren

Eiersalade maken is eenvoudig en ook ontzettend veelzijdig. Doe hier inspiratie op.

Lees meer
Gilles Pauwels
Verhaal

Podcast: Gilles Pauwels verkozen tot Viskok van het Jaar 2024

Gilles Pauwels van traiteurzaak Vis Ateljee in Pittem werd verkozen tot Viskok van het Jaar. Beluister de podcast met deze...

Lees meer
Sushi met kip en tricolore groenten
Kooktips

Van klassiek tot hip: onze favoriete hapjes met kip

Van spiesjes tot bladerdeeghapjes: met kip van bij ons en deze tips zal je hapjes maken die altijd smaken.

Lees meer
Pladijs met puree en tomaten
Kooktips

3 redenen om vaker vis op de graat te bakken

Vis op de graat bakken biedt alleen maar voordelen. Wij leggen uit waarom en delen onze beste recepten.

Lees meer
Spiesje van kip met appel en dillesausje
Kooktips

Deze gerechten met kipbrochette zijn altijd een goede zet

Zoek je tips om zelf een kipbrochette samen te stellen? Vind hier recepten met kip van eigen bodem. 

Lees meer
Pluimveehouder Olivier
Verhaal

Het verhaal achter de Gallux-kip, 100% Belgisch en gekweekt met respect voor dier en milieu

Wat maakt de Gallux-kip zo bijzonder? Pluimveehouder Olivier vertelt je het verhaal van ei tot bil.

Lees meer
Een gebakken visje op vel ligt op een wit bordje. Hij is afgewerkt met gebakken boschampignons en krokante stukjes boerenkool. Wij serveren hem met knolselderpuree en een glaasje witte wijn.
Kooktips

Vers opgevist in de winter: wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten

Ook tijdens de winter biedt de zee lekkers. Denk maar aan wijting, zeebarbeel en sint-jacobsnoten.

Lees meer
Een heerlijk krokant visje afgewerkt met zeekraal ligt op een groot bord. Er zijn enkele garnaaltjes aan toegevoegd die mooi roze blinken. De aardappelsalade staat er langs in een witte kom met witte lepel. Om af te werken ligt er 1 citroen doormidden gesneden.
Kooktips

Schartong klaarmaken: gerechten die altijd smaken

Schartong werd uitgeroepen tot Vis van het Jaar! Maak 'm ook eens klaar. Vind hier tips en recepten.

Lees meer
Oeuf en cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes
Kooktips

Begin je dag goed: tips voor een lekker ontbijtje met een eitje

Inspiratie nodig voor een lekker en gezond ontbijt met ei? Check onze tips en k-ei-lekkere recepten.

Lees meer
Griet met spekjes, champignons en spinaziepuree
Kooktips

Vers opgevist in de herfst: rog, griet en inktvis

Ook in het najaar biedt de zee heel wat lekkers. Onze suggesties? Rog, griet en inktvis!

Lees meer
Crostini met tartaar van rog en dressing
Kooktips

Hoe je met vis van bij ons heerlijke seacuterie maakt

Wat is seacuterie en hoe kan je het thuis zelf maken? Lees er hier meer over en probeer onze recepten.

Lees meer
Ovengeroosterde pladijs met venkel en rode ui liggen op een witte bakplaat, klaar om uit scheppen in borden. De tomaatjes geven een mooi kleur aan het gerechtje.
Kooktips

Vers opgevist in de zomer: pladijs, schelvis en zeetong

Ook vissen hebben seizoenen. In de zomer zijn bijvoorbeeld pladijs, schelvis en zeetong op hun best.

Lees meer