Biologisch vruchtensap: meer smaken dan gewoon fruitsap

Biologisch vruchtensap: meer smaken dan gewoon fruitsap

Ben je de eentonigheid van vruchtensappen beu? Heb je genoeg sinaasappelsap gedronken voor je hele leven? Dan wordt het assortiment biologische vruchtensappen een ware ontdekking. Zet je schrap voor een dolle rit doorheen het aanbod biofruitsap.

Het lijstje biologische sappen biedt flink wat meer variatie dan wat je standaard in het rek met vruchtensappen vindt. Natuurlijk blijft appelsap een niet te versmaden klassieker, maar daarmee sta je pas aan het begin van je ontdekkingstocht doorheen het verfrissende landschap van biologische dranken met geperst fruit en… groenten. Want, oh ja, ook groenten worden in de mix met buitengewone biologische sappen gebruikt.

Tussen haakjes: ken jij het verschil tussen vers fruitsap, puur sap, diksap en gepureerd sap

Maar eerst, bij wijze van degustatie, een staaltje van de smaken in biologische vruchtensappen: appel, peer, rode biet, bosvruchten, bosbessen, appel-framboos, appel-kriek, appel-peer, appel-kweepeer, appel-aardbei, rozebottel-sinaasappel, tomaten-groenten, tomaten, wortel-appel, appel-rode biet, appel-veenbes, appel-bosbes, appel-kers, appel-rabarber, appel-rode bes, appel-vlierbes, … 

Nooit meer saaie cola

Olalala, en dan heb je nog maar het topje van de vruchtenberg geproefd, want de hoeveelheid heerlijke mixen lijkt wel eindeloos. Als je hiervan zelfs maar een kleine selectie in de koelkast hebt staan, is het iedere keer weer alsof je de poort van de gouden grot van Alibaba opentrekt. Vrienden op bezoek? De tijd dat je noodgedwongen een wat saaie keuze van cola en water moest presenteren is voorgoed voorbij.

Klinken en proeven is zoveel leuker. Bij een zonnige brunch bijvoorbeeld, of als het al wat later is, een frisse cocktail met biologische vruchtenmix en crushed ice. Prima ingrediënten voor een zinderende zomeravond, vind je niet?

Biosap herken je onmiddellijk aan het Europese biolabel. Alle producten die voldoen aan de Europese normen voor bio dragen dit biolabel, een frisgroene achtergrond met een door sterren gevormd blaadje. Zo weet je onmiddellijk dat je een 100% biologisch product in handen hebt!  

Europees biolabel

Waar kan je biofruitsap kopen?

In de biowinkel staat een uitgebreid assortiment biosappen in het rek, maar ook meer en meer supermarkten breiden hun bio-assortiment uit. Verschillende biologische fruitboeren hebben een eigen hoevewinkel waar ze zelf geperst sap verkopen. In de zoekmodule van Recht van bij de Boer vind je de bioboeren die sap verkopen makkelijk terug via 'Uitgebreid zoeken': vink de optie 'Biologisch' aan en kies bij 'Product' fruitsap ! En natuurlijk is er altijd nog het internet. Verschillende biomerken verkopen vruchtensap online. 

Heb jij een van onze recepten geprobeerd? Of heb je zelf nog tips die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.