Tarte tatin met blauwschimmelkaas en panini met geitenkaas en tomatencompote

Bijgerecht
4

Voor de tarte tatin:

Voor de panini:

  • 200 g halfharde geitenkaas in plakjes
  • 1 ciabatta
  • gemengde sla
  • 6 tomaten
  • 1 halve rode paprika
  • 1 chilipepertje
  • 2 sjalotten
  • 1 duimdik stuk verse gember
  • olijfolie
  • een scheutje appelazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 koffielepel anijszaad
  • 2 peultjes kardemom
  • 2 koffielepels paprikapoeder

Voor de tarte tatin

Bestrooi de bodem van een ovenbestendige bakpan met een dun laagje suiker en leg er enkele klontjes boter op.
Laat op het vuur kristalliseren tot alle suiker verkleurd is.

Schil intussen de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes.
Leg de appelen op de stroop.
Snijd de blauwschimmelkaas in stukjes en leg ze er bovenop.
Bedek met het bladerdeeg en snijd de randen af.
Bak gedurende 17 minuten in een oven op 180°C.
Laat terug afkoelen en zet in de koelkast om op te stijven.

Voor de panini

Snijd voor de compote de tomaten en de paprika in stukken.
Snipper de sjalotjes en stoof ze glazig in olijfolie.
Rasp de verse gember erbij.
Kneus het anijszaad en de kardemom met het mes en doe ze met het paprikapoeder bij de sjalot.
Blus met appelazijn en voeg de honing toe.
Doe de tomaten, de paprika en het gesnipperd chilipepertje erbij.
Laat minstens een uurtje heel zacht sudderen.

Presentatie

Snijd de ciabatta doormidden en rooster op het kruim. Werk af met de compote, plakjes geitenkaas en gemengde sla. Snijd de panini in stukken.
Warm de tarte tatin kort op en keer om op een bord.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.