Vitello tonnato

Plezant in eigen land: geniet mee van de culinaire staycation van chef Sofie Dumont

Chef Sofie Dumont koos deze zomer voor een vakantie in België. Het werd een culinaire reis door het Pajottenland, haar thuishaven. Ze liet zich onderweg inspireren door lokale producten en ging er samen met haar gasten mee aan de slag. Wil je weten welke ingrediënten Sofie verwerkt in haar gerechten? Ben je benieuwd naar de favoriete saus van de Brusselse rapper Zwangere Guy? Of nieuwsgierig naar waar NorthSeaChef Willem Hiele van houdt? Bekijk dan zeker onderstaande video’s.

Sofie Dumont © Sofie Dumont

Koken met Zwangere Guy: da’s culinaire pret met een mitraillette

Een ‘mitraillette’ is zo’n typisch Belgisch snackbargerecht. Het bestaat uit een half stokbrood met vlees, frieten en een of meerdere sauzen. Soms wordt er ook salade en kaas aan toegevoegd. Sofie en rapper Zwangere Guy pimpen de klassieke versie en maken er een Mitraillette Deluxe van. Wie kan nee zeggen tegen knapperige gepaneerde stukjes varkensspiering van bij ons, zelfgemaakte frietjes en een spicy sauce maison?

Vitello tonnato, gemaakt door chef Willem Hiele en 100% van bij ons

Als NorthSeaChef gaat Willem Hiele enkel aan de slag met vissen uit onze Noordzee. Samen met Sofie bereidt hij een diner bij een prachtige zonsondergang. Lokale producten staan centraal in alle gerechten. Ook z’n Vitello tonnato is helemaal van bij ons. Willem en Sofie gebruiken niet alleen kalfsvlees van eigen bodem. In de plaats van tonijn kiezen ze voor de tonnotasaus voor haring. Dit gerecht moet je geproefd hebben.

Probeerde je een van de recepten? Of heb je nog tips die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

© beeld Sofie Dumont

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.