Garnalen pellen

Dagverse Vlaamse Garnaal......het verwijderen van de pel is kinderspel!

De dagverse Vlaamse garnaal krijgt door een uniek en traditioneel kookproces een harde schaal. Daardoor is hij makkelijk te pellen. In vier stappen haalt u de delicatesse tevoorschijn. Geen nood als het u niet onmiddellijk lukt want oefening baart kunst. Dus een goede reden om er veel van te eten!

 

Neem kop en staart tussen duim en wijsvinger en trek de garnaal recht.

Duw het staartstuk lichtjes naar voor in een licht draaiende beweging.

Het staartstuk komt dan los en u kunt het dan voorzichtig naar achteren trekken.

Pel eventueel de achterblijvende schalen van het garnaalvlees en trek de kop los.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.