Gepofte aardappel in de schil met zure room, spinazie en garnaaltjes

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Dit gerechtje is geschikt voor een doordeweekse weekavond, maar kan ook op een feestje schitteren. Combineer het in dat laatste geval met een schepje kaviaar of een gepocheerd eitje: troostrijk en toch vol klasse!

Ingrediënten

 

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aardappelen, prik de schil rondom rond in met een vork of aardappelmesje.  Rooster de aardappelen in de oven gedurende 45 à 50 minuten.

Pel de garnalen. Hak de kruiden en snipper de knoflook fijn. Meng door de zure room en breng verder op smaak met peper en zout.

Spoel de spinazie en droog goed. Verhit een wokpan met wat olie en roerbak er de spinazie heel kort in, breng op smaak met peper en zout.

Maak met een scherp mes een kruis tot halverwege de aardappel, duw op de buitenkant van de aardappelen om het aardappelkruim wat open te duwen. Vul met de spinazie en de gepelde garnalen, serveer met de kruidige zure room dressing en veldsla.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.