Start to cook

Zuiderse vispapillot met krieltjes en pieterman

Hoofdgerecht
Snel klaar
4
25
  • 500 g pietermanfilet of andere witte visfilet
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 8 krieltjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gehakte oregano
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte citroentijm
  • peper en zout
  • ½ kl gerookt paprikapoeder
  • 120 g feta

Snijd de tomaten en paprika in blokjes. Snipper de rode ui en knoflook fijn.
Halveer de gespoelde krieltjes en blancheer ze kort in gezouten water.

Meng de tomaten- en paprikablokjes met de rode ui, knoflook, olijfolie en gerookt paprikapoeder, kruid verder af met peper en zout.

Leg 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie open voor de papillotes. Lepel wat van de tomaten-en paprikablokjes in het midden van het bakpapier/folie. Leg er een stukje vis op met daarop de krieltjes.

Brokkel de feta over de groenten en werk verder af met de gehakte kruiden.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vouw de papillot dicht en zet ze gedurende 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.