Start to cook

Zuiderse vispapillot met krieltjes en pieterman

Hoofdgerecht
Snel klaar
4
25

De pieterman is een vis met een zeer delicate smaak. Ook in deze vispapillot smaakt hij overheerlijk. Met deze combinatie van krieltjes en tomaten- en paprikablokjes tover je de zon op je bord.

  • 500 g pietermanfilet of andere witte visfilet
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 8 krieltjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el gehakte oregano
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte citroentijm
  • peper en zout
  • ½ kl gerookt paprikapoeder
  • 120 g feta

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de tomaten en paprika in blokjes. Snipper de rode ui en knoflook fijn.
Halveer de gespoelde krieltjes en blancheer ze kort in gezouten water.

Meng de tomaten- en paprikablokjes met de rode ui, knoflook, olijfolie en gerookt paprikapoeder, kruid verder af met peper en zout.

Leg 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie open voor de papillotes. Lepel wat van de tomaten-en paprikablokjes in het midden van het bakpapier/folie. Leg er een stukje vis op met daarop de krieltjes.

Brokkel de feta over de groenten en werk verder af met de gehakte kruiden.

Vouw de papillot dicht en zet ze gedurende 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.