Start to cook

Zeetong à la meunière

4
  • 4 tongen
  • 100 g bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 stevige klonten boter
  • 1 citroen
  • peper en zout

Peper en zout de tongen. Draai ze in de bloem en tik er de overtollige bloem af.

Laat een pan met antikleeflaag goed warm worden op het vuur. Giet er de olijfolie bij en laat er de boter in smelten. Leg de tongen naast elkaar in de pan. Laat bakken gedurende 4 minuten aan elke kant.

Schep de tongen uit de pan en giet het braadvet weg.

Laat een nieuwe klont boter smelten in de pan. Verwarm de boter tot ze een hazelnootkleur heeft. Pers de citroen uit in de boter. Roer even over de bodem en giet de schuimende boter over de vis.

Serveer met frietjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.