Wok met konijn en groene groentjes

Thema
Wok
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 15

Ingrediënten

  • 350 g konijnfilets
  • 4 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g prinsessenboontjes
  • 200 g groene aspergepunten
  • 200 g broccoliroosjes
  • handvol koriander
  • ½ limoen
  • 250 g jasmijnrijst
  • handvol cashewnoten
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl chilisaus
  • ½ tl sesamolie
  • arachideolie
  • peper en zout

Recept

Kook de rijst gaar in licht gezouten water.

Snijd de konijnfilets in blokjes. Halveer de boontjes en snijd de lente-ui in ringen. Roerbak de lente-ui en de geperste knoflook 2 minuten in arachideolie. Voeg de konijnblokjes en cashewnoten toe en roerbak 5 minuten verder.

Haal uit de pan en hou warm.

Verwarm opnieuw wat olie in de wok en roerbak de broccoli, aspergepunten en boontjes beetgaar. 

Voeg het vlees opnieuw toe en blus met de sojasaus, sap van de ½ limoen, de chilisaus en sesamolie. Roerbak nog even verder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Schep de wok in borden, werk af met de koriander en geef er de rijst bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.