Wok met konijn en groene groentjes
Ingrediënten
- 350 g konijnfilets
- 4 lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 250 g prinsessenboontjes
- 200 g groene aspergepunten
- 200 g broccoliroosjes
- handvol koriander
- ½ limoen
- 250 g jasmijnrijst
- handvol cashewnoten
- 4 el sojasaus
- 1 tl chilisaus
- ½ tl sesamolie
- arachideolie
- peper en zout
Recept
Kook de rijst gaar in licht gezouten water.
Snijd de konijnfilets in blokjes. Halveer de boontjes en snijd de lente-ui in ringen. Roerbak de lente-ui en de geperste knoflook 2 minuten in arachideolie. Voeg de konijnblokjes en cashewnoten toe en roerbak 5 minuten verder.
Haal uit de pan en hou warm.
Verwarm opnieuw wat olie in de wok en roerbak de broccoli, aspergepunten en boontjes beetgaar.
Voeg het vlees opnieuw toe en blus met de sojasaus, sap van de ½ limoen, de chilisaus en sesamolie. Roerbak nog even verder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Schep de wok in borden, werk af met de koriander en geef er de rijst bij.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.