Witte kool in dragonsaus met varkenskotelet en knoflookpuree

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Geef de klassieke witte saus een heerlijke twist door dragon toe te voegen. Superlekker, zeker in combinatie met een mals stukje varkenskotelet.

Ingrediënten

  • 4 varkenskoteletten
  • bakboter
  • 800 g aardappelen, bintje
  • 6 teentjes knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • handvol dragonblaadjes
  • 4 ansjovisreepjes
  • 500 g witte kool
  • 100 ml groentebouillon
  • 500 ml melk
  • 20 g boter
  • 30 g bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze, samen met de gepelde teentjes look, gaar in licht gezouten water.

Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool en snijd hem in 4 parten. Snijd elk part zo fijn mogelijk, eventueel met behulp van een mandoline.

Stoof ze even aan in een kookpot met weinig bakboter. Giet er de bouillon bij en laat zachtjes garen.

Hak de ansjovis en dragon fijn.

Smelt de boter en roer er de bloem onder. Roerbak 2 minuten. Giet er beetje bij beetje de melk onder, klop stevig om klonters te voorkomen.

Voeg de dragon en ansjovis toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en het citroensap.

Schep er de gare koolslierten onder.

Giet de aardappelen af en pureer ze, samen met de knoflooktenen. Roer er een klont boter en de peterselie onder en kruid met peper en zout.

Bak de koteletten in boter goudbruin en gaar. Serveer er de puree en de witte kool bij.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.