Hondshaai met dragonsaus

4
30
  • 1 kg hondshaai, in moten
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje dragon
  • 200 ml room
  • 1 borrelglaasje sherry
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 ml visbouillon
  • 1 el graantjesmosterd
  • boter
  • peper en zout
Wedden dat je kinderen het cool vinden als je haai op tafel zet? Bovendien is hondshaai helemaal niet duur, overheerlijk, en het hele jaar door verkrijgbaar.

Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in wat boter en voeg er de hondshaai aan toe. Kruid met peper en zout. Zet het vuur zachter en laat afgedekt in 15 minuten gaar stoven.

Pluk de blaadjes van de takjes dragon, spoel en droog ze. Hak ze fijn.

Blus de vis met de sherry, de witte wijn en de visbouillon. Doe er de room, mosterd en gehakte dragon bij. Laat op een zacht vuurtje inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper en zout.

Serveer het stoofpotje met gekookte aardappelen en een groene salade of prinsessenboontjes.

 

Recept Ilse D'hooge

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.