Start to cook

Wiener Schnitzel

4
  • 4 kalfslapjes (± 150 g/stuk, 1 cm dik)
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel
  • 40 g bloem
  • 2 à 3 el arachideolie of flinke klont boter
  • 800 g krielaardappelen
  • 1 klontje boter
  • 4 el gehakte peterselie
  • 4 little gems, de blaadjes losgemaakt
  • 250 g kerstomaten, in partjes
  • 2 citroenen, gehalveerd
  • peper en zout

Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Pel de aardappelen.

Kruid de kalfslapjes aan beide zijden met peper en zout. Vul drie diepe borden: het eerste met bloem, het tweede met losgeklopte eieren en het laatste met paneermeel.

Haal de lapjes eerst door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Dompel ze vervolgens onder in het ei, laat ze even uitlekken en eindig met een laagje paneermeel.

Smelt een klontje boter in een pan. Haal de aardappelen even door de boter zodat ze mooi glanzen. Kruid met peper en zout. Bestrooi royaal met peterselie.

Verwarm de arachideolie in een pan en bak de kalfslapjes op een matig vuur. Draai het vlees na een paar minuten om, zodra het paneermeel kleurt en de lapjes langs beide zijden goudbruin krokant zijn. Laat de lapjes uitlekken op een vel keukenpapier.

Serveer de schnitzels met peterselieaardappelen, sla, tomaat en een halve citroen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.