Vitello “Tomato”

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Schotel van kalfsvlees en tonijn op smaak gebracht met basilicum, tijm en rozemarijn. Voeg er anjovis aan toe voor extra smaak. 

Ingrediënten

  • 400 g kalfsvlees
  • 2 tomaten, Coeur de boeuf
  • 50 g tonijn (uit blik, in olie bewaard)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • ½ dl mayonaise
  • een 10-tal kappertjes
  • een stukje ansjovisfilet (uit blik)
  • enkele blaadjes basilicum
  • versgemalen peper
  • grof zout
     

Recept

Strijk het kalfsvlees in met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met zout en peper. Bak rondom rond op hoog vuur en gaar daarna - afhankelijk van de dikte -10 à 15 minuten op 160° in de oven.

Strooi er de rozemarijn en de tijm over en laat nog enkele minuten verder garen. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen. Blus de pan met een scheut water en zeef de losgeweekte bakjus.

Mix de tonijn, ansjovis en de helft van de kappertjes glad met de gerecupereerde bakjus en haal opnieuw door een fijne zeef. Meng het geheel met de mayonaise.

Ontvel de tomaten en snij in flinterdunne plakjes.

Schik de schijfjes op koude borden, kruid met zout, peper en olijfolie.

Snij het vlees in dunne plakjes en schik over de tomaten. Strijk er de saus over uit.

Garneer met de overige kappertjes en de basilicum.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.