
Verloren brood met kruiden, aubergines en paprika op de grill
Ingrediënten
- 4 grote sneden boerenbrood van ongeveer 2 cm dikte
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- ½ kl komijn
- ½ kl kurkuma
- ½ kl korianderpoeder
- ½ kl garam massala
- 4 sl volle melk
- 3 eieren
- een scheutje olijfolie
- peper en zout
Recept
Was, snijd en verwijder de zaadjes van de paprika’s. Snijd de rode paprika in fijne reepjes en de gele in blokjes.
Snijd de aubergine eveneens in blokjes.
Snijd de aubergine eveneens in blokjes.
Verwarm de grillpan. Schroei de paprika en de aubergine met wat olijfolie op de helft van de grill.
Zout de groenten lichtjes. Grill ze tot ze zachter worden.
Klop de eieren in een diep bord. Voeg de melk en kruiden toe en meng goed.
Haal het brood aan elke kant door het eiermengsel.
Bestrijk de andere helft van de grillpan met olijfolie. Leg er de sneetjes brood op en draai om wanneer ze goud kleuren.
Leg een sneetje verloren brood op een bord en bestrooi met de gegrilde en malse groenten.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.