Varkensspiering met courgettecrème, bonen-venkelsalade en dikke ovenfrieten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

120

Met een marinade van olie, azijn, honing en tabasco maak je varkensspiering extra smaakvol klaar. Serveer met een lekker zachte en frisse courgettecrème, boontjes en dikke ovenfrieten.

Ingrediënten

Voor de gemarineerde varkensspiering:

  • 4 varkensspieringkoteletten van ± 150 g
  • 2,5 dl olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl azijn
  • 4 el honing
  • 2 el suiker
  • 2 el ketchup
  • tabasco naar smaak
  • peper
  • zout

Voor de courgettecrème:

  • 2 courgettes, versneden
  • 2 sjalotten
  • peper
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix, kant-en-klaar)
  • 1 el witte wijn
  • 1 el sherry-azijn

Voor de bonen-venkelsalade:

  • ½ venkelknol
  • 1 rode ui
  • 100 g boterbonen
  • 1 el hazelnootolie
  • ½ el citroensap
  • ½ el sushi-azijn
  • peper
  • zout
  • 1 handje bladpeterselie, fijngesneden

Voor de dikke ovenfrieten:

  • 8 grote, vastkokende aardappelen
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 à 3 tenen ongepelde knoflook
  • 2 el olijfolie

Recept

Marineer de spieringkoteletten in een mengsel van de olijfolie, witte wijn, azijn, honing, suiker, ketchup, enkele druppels tabasco, peper en zout.

Maak de courgettecrème. Stoof hiervoor de fijngesneden sjalotten in olijfolie. Voeg de versneden courgettes toe. Breng op smaak met peper, zout, knoflook en ras el hanout. Overgiet met de witte wijn en sherry-azijn. Laat helemaal gaar koken en mix dan glad.

Maak de salade. Kook de boontjes beetgaar, giet af en dompel onder in ijswater. Laat daarna goed uitlekken. Snijd de venkel en rode ui zeer fijn. Meng alle groenten in een kom en meng met de hazelnootolie, citroensap, sushi-azijn, peper, zout en bladpeterselie.

Maak dikke ovenfrieten. Was de ongeschilde aardappelen en dep ze goed droog. Snijd ze in de lengte doormidden. Snijd elke helft in de lengte nog eens in 3 à 4 lange, dikke frieten. Meng op een bakplaat met het zout, cayennepeper, knoflookteentjes en olijfolie. Zet 20 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.

Bak intussen de spieringkoteletten 8 minuten per kant op de BBQ. Bestrijk ze regelmatig opnieuw met de marinade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.