Varkensribben uit de stoofpot

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 60

Bespaar werk en afwas door de gestoofde ribbetjes en groenten in één pan klaar te maken. Lekker makkelijk! 

Ingrediënten

Recept

Snijd de varkensribben in stukken (van 1 à 2 beentjes).

Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken. 

Schil de wortelen en snijd ze in fijne plakjes. 

Pel de ui en hak fijn. 

Maak de selder schoon en behoud enkel de bladeren.

Smelt boter in een stoofpot en schroei het vlees dicht langs alle kanten. Kruid met peper en zout. 

Voeg alle groenten, de halve citroen, de knoflook en de tijm toe. Zet het vuur op een lager pitje en laat 10 minuten stoven. 

Voeg de kippenbouillon toe en laat onder deksel nog 45 minuten pruttelen op een zacht vuur. 

Haal de halve citroen, de look en de takjes tijm uit de stoofpot. Serveer het vlees met de groenten. Lekker met puree.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.