Varkenshaas gevuld met salie en mozzarella, aardappeltorentjes met Parmezaanse kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 grote varkensfilet
  • 2 eidooiers
  • 50 g boter
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 10 blaadjes salie
  • 3 dl vleesjus
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Extra benodigdheden

  • Keukentouw
  • Spuitmondje met gekartelde opening

Recept

Snij de varkensfilet overlangs open en vul met plakjes mozzarella en salie. Bind samen met keukentouw en kruid met peper en zout.

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Haal vervolgens de aardappelen door een roerzeef.

Werk af met een eidooier, boter, peper, zout en de Parmezaanse kaas. Gebruik het spuitmondje en spuit torentjes op een ovenplaat.

Bak de filet kort in olijfolie en laat het vlees verder garen in een oven van 180°C gedurende 20 min. Zet de aardappeltorentjes de laatste 10 min mee in de oven. 

Haal het vlees uit de schaal en blus met de bouillon. Laat kort inkoken zeef door. Breng op smaak met peper en zout.

Snij het vlees in plakken. Serveer op warme borden. Lepel er de saus over en schik de aardappelen erlangs.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.