Vanillepudding met speculaaskoekjes

4
20

Niets zo lekker als zelfgemaakte vanillepudding, een echte dessertklassieker in de Belgische keuken. De speculaaskoekjes geven een twist aan het traditionele recept en zorgen voor een heerlijke crunch.

  • 500 ml melk
  • 120 ml room
  • 2 vanillestokjes
  • 5 eierdooiers
  • 100 g fijne suiker
  • 30 g maïszetmeel
  • 200 g speculaaskoekjes

Breng de melk met de suiker en de room aan de kook op een zacht vuur. Schraap met een fijn mes het merg uit de vanillestokjes en voeg merg en stokjes toe aan de melk.

Klop de eierdooiers met de suiker luchtig. Voeg het maïszetmeel toe en klop goed door.
Haal de vanillestokjes uit de melk. Giet een scheut warme melk bij de eierdooiers en roer tot een glad mengsel. Giet dit bij de rest van de melk terwijl je voortdurend roert.

Doe de speculaaskoekjes in een plastic zakje en ga er met een deegroller over of breek in kleine stukjes. Verdeel de helft van de verkruimelde koekjes op de bodem van 4 glazen.
Giet er de pudding op en strooi er de resterende koekjes over. Laat in de koelkast volledig afkoelen.

Strooi er eventueel net voor het serveren nog wat poedersuiker over. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.