Uiensoep met kaasbroodje

2

Niets beter om de koude te bestrijden dan een kom dampende uiensoep. Het kaasbroodje gemaakt met lekkere Belgische kaas maakt deze maaltijd helemaal af. 

Voor de uiensoep:

  • 2 à 3 grote uien
  • 1 teentje look
  • enkele takjes tijm
  • 1 l kippenbouillon
  • boter
  • zout en peper
  • enkel takjes tijm

Rasp de kaas.
Snijd 4 dikke plakken van het stokbrood en bestrooi het brood met gemalen kaas. Leg ze op een rooster en grill tot de kaas gesmolten is en het brood krokant is.

Voor de uiensoep:

Snijd de uien in ringen, snipper de knoflook fijn en stoof ze gaar in wat boter. Giet hier de kippenbouillon op, voeg de takjes tijm toe en laat de soep heet worden. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over de kommetjes, werk eventueel nog af met enkele takjes verse tijm en voorzie bij elke kommetje een stukje kaasbrood.
Serveer onmiddellijk.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.