Torentje van asperges met Vlaamse ovengebakken ham

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Met de beste Belgische producten maak je de lekkerste gerechten. En dat hoef je helemaal geen chef voor te zijn. Het bewijs? Deze torentjes van asperges met Vlaamse ovengebakken ham.

Ingrediënten

  • 2 bundels witte asperges
  • 6 eieren
  • 1 bosje peterselie
  • peper en zout
  • 4 plakjes ovengebakken ham
  • geklaarde boter
  • nootmuskaat

Recept

Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water.

Bekleed inox ringen met de reepjes ham.

Snijd de asperges op identieke lengte af en plaats de punten rechtop in de ring, tegen de ham aan.

Kook de eieren hard, plet ze en meng ze met de geklaarde boter en de gehakte peterselie.

Kruid de eieren af met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm de ringen eventjes in de oven en vul ze dan met een deel van het eiermengsel.

Ontvorm op warme borden en schik de rest van de garnituur rondom.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.