Tongscharrolletjes met Klemskerke fetakaas en groentetaart met tomatencompote

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 180

Ingrediënten

groentetaart:

tomatencompote:

peterseliecoulis:

 

Visrolletjes zijn altijd een beetje nostalgie, deze keer met een hedendaagse groentetaart en feta.

Recept

Tomatencompote

Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees in grove stukken. 

Snijd de sjalot in stukjes, stoof ze aan en bedek ze daarna met de stukken tomaat. 

Laat alles ongeveer twee uurtjes lichtjes sudderen tot het water is verdampt. Laat afkoelen.

Groentetaart

Snijd de courgettes en tomaten in schijven. 

Vul een patévorm met verschillende lagen van de courgette en de tomaten. Verdeel ook de fetakaas tussen de lagen. Telkens kruiden met peper, zout, look en Provençaalse kruiden tussen de lagen. 

Bedek de groentetaart met de tomatencompote. Bak ongeveer 45 minuten in een oven op 160°C. Haal de taart eruit en laat ze omgekeerd afkoelen.

Peterseliecoulis

Blancheer de peterselie met de steeltjes in gezouten water ongeveer 2 minuten. Koel af in ijswater en mix met de olijfolie.

Rol de tongscharfilets op van kop naar staart met de velkant naar binnen. Pocheer de tongscharrolletjes gaar in de kippenbouillon, ongeveer 10 minuten.

Strijk wat peterseliecoulis op een bord en schik de visrolletjes erop. Snijd een stuk van de groentetaart en leg het ernaast. Schik mini-basilicum over de groetentaart.

 

Recept Stijn Bauwens

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.