Tongschar met notenkorstje, groene asperges en tuinbonen

Partner

Ilse D'hooge

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

tongschar-notenkorst

  • 600 g tongscharfilets
  • 2 el gehakte hazelnoten  
  • 2 el panko (Japans broodkruim)
  • 1 à 2 el olijfolie
  • peper en zout

asperge-tuinbonen

Het krokante korstje smaakt heerlijk bij de tongschar.

Recept

Tongschar-notenkorst

Meng voor de crumble, de gehakte hazelnoten met de panko en 1 à 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. 

Kruid de tongscharfilets aan beiden kanten met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en strooi er wat crumble bovenop. Bak de visfilets gaar in de voorverwarmde oven van 180°C, 12 à 15 minuten.

Asperge-tuinbonen

Maak de asperges en tuinbonen schoon. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Snijd de asperges in beetklare stukken, houd de kopjes apart. 

Bak eerst de dikkere stukken asperges in een pan met de helft olijfolie en de helft boter. Voeg er dan de tuinbonen en de aspergekopjes aan toe en bak nog even verder. Strooi op het einde de gehakte kruiden erover.

Afwerking

Verdeel de groeten over de borden en schik er de tongscharfilets bij. Lekker met puree.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.