Tomatensoep met balletjes

Geert Van Der Bruggen
4
  • 1 kg verse tomaten
  • 200 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 2 preiwitten
  • 1 stengel selder
  • 1.5 l kippenbouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • Boter
  • Peper & zout
  • Verse peterselie

Snijd de ui, de prei en de selder en stoof de groenten aan in boter. Doe er, als de groenten glazig zijn, de tomatenpuree bij en stoof die even mee.

Doe de gesneden verse tomaten en de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur terug lager en laat een kwartier rustig sudderen.

Rol intussen balletjes van het gehakt. Leg ze in een pot met kokend water en laat even doorkoken.. Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven.

Mix de soep en breng dan pas op smaak met peper en zout. Doe de balletjes erbij en warm even door.

Serveer de soep en strooi er vers gesnipperde peterselie overheen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.