Toast met tartiflette

4
(10) 5
  • 4 mooie sneden boerenbrood
  • 200 g aardappelen
  • 4 sneden Passendale Prelude
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 sjalot
  • 50 g boter
  • 12 fijne sneden Grison-ham
  • peper en zout

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik.
Schil en hak de sjalot fijn.
Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot toe.
Wanneer de sjalot glazig gebakken is, voeg de aardappelen en de rozemarijn toe samen met de witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje.
Laat dit op een gemiddeld vuurtje stoven tot de aardappelen de witte wijn geabsorbeerd hebben.

Rooster de sneetjes brood en beleg ze met de ham, de aardappelen en de Passendale-kaas.
Plaats de belegde sneetjes brood in een warme oven (220°C) tot de kaas begint te smelten (gedurende 2 tot 3 min.).

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.