Tarbotmoot met risotto van boschampignons, kaas en truffelolie

Hoofdgerecht
Feestrecepten kerst
Ilse D'hooge
4
45

tarbot

  • 4 tarbotmoten met vel van elk 150 à 180 g
  • boter en olijfolie om te bakken
  • peper en zout

risotto

  • 300 g risottorijst (arborio)
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • olijfolie

boschampignons kaas truffelolie

  • 500 g schoongemaakte boschampignons (mengeling)
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 100 g gemalen parmezaan
  • truffelolie
Heerlijk romige winterse risotto.

risotto

 

Fruit het fijngesneden sjalotje in olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met een glas droge witte wijn en roer met een houten lepel tot het vocht door de rijstkorrels is opgenomen. Warm de bouillon op en schenk hem soeplepel per soeplepel bij de risotto. Blijf roeren tot al het vocht opgenomen is vooraleer een nieuwe lepel vocht toe te voegen. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

boschampignons kaas truffelolie

Fruit de knoflook aan in 2 el olijfolie. Voeg de champignons toe en kruid met peper en zout. Roerbak de champignons kort en strooi er de peterselie over. Meng de champignons en de Parmezaan door de risotto. Breng op smaak met enkele druppels truffelolie.

tarbot

Bak de tarbotmoten langs beide kanten krokant in ruim boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.

afwerking

Leg de tarbotmoot op het bord en schik de risotto erlangs.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.