Stoofpotje van rog met kokosmelk

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Ingrediënten

  • 500 g rogfilet
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el limoensap
  • 3 el maïsolie
  • 1 el groene currypasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml kokosmelk
  • 230 ml visbouillon
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 400 g broccoliroosjes
  • 2 tomaten, in blokjes (zonder zaadjes)
  • ½ bosje lente-ui
  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt
  • 200 g basmati rijst

Recept

Spoel de vis af onder stromend water en dep droog. Bestrooi met zout en knoflook en schenk het limoensap erover en laat 30 minuten marineren.

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit glazig.

Voeg de paprika, broccoliroosjes, kokosmelk, currypasta en bouillon toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Leg dan de vis met de marinade en de tomatenblokjes er bovenop. Doe een deksel op de pan en laat nog 8 à 10 minuten stoven, tot de vis gaar is. Kook ondertussen de rijst gaar in gezouten water.

Snij de lente-ui in schuine ringen. Verdeel het stoofpotje over borden, werk af met de lente-ui en de koriander. Lekker met rijst.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.