Soepvlees in eigen nat met seizoensgroenten

4
  • 1,2 kg soepvlees (boulli)
  • groen van 1 prei
  • 2 wortelen
  • bladeren van 2 selders
  • 4 mergpijpjes
  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • takje tijm, blaadje laurier
  • 200 g tomatenpuree
  • peper en grof zout

Voor de garnituur

Leg de mergpijpen gedurende een viertal uur in zout water en spoel ze nadien.
Zet het rundvlees op een vuur in koud en gezouten water, breng het aan de kook en schuim regelmatig af, laat zeker gedurende 2 à 3 uur sudderen.
Voeg de groenten (groen van prei, selderbladeren, uien en wortelen) evenals de kruiden en de tomatenpuree toe, nadat je de bouillon voor de eerste maal hebt afgeschuimd.
Voeg er ook, tijdens het laatste halfuur, de mergpijpjes bij.

Zeef, wanneer het vlees gaar is, de bouillon door een neteldoek, totdat de bouillon helder is.
Kook de aardappelen gaar in de bouillon.
Kook de wortelen, stukjes raap, trosjes broccoli, peultjes en de selder gaar in zout water.

Doe wat soepvlees en een mergpijpje in een diep bord.
Overgiet met wat bouillon.
Schik er vervolgens de aardappelen en de groenten bij.
Geef er wat Tierenteynmosterd apart bij.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.