Soepvlees in eigen nat met seizoensgroenten

4

Door soepvlees 2 à 3 te laten koken wordt het lekker mals. Voeg seizoensgroenten toe voor een volwaardige maaltijd.

  • 1,2 kg soepvlees (boulli)
  • groen van 1 prei
  • 2 wortelen
  • bladeren van 2 selders
  • 4 mergpijpjes
  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • takje tijm, blaadje laurier
  • 200 g tomatenpuree
  • peper en grof zout

Voor de garnituur

Leg de mergpijpen gedurende een viertal uur in zout water en spoel ze nadien.

Zet het rundvlees op een vuur in koud en gezouten water, breng het aan de kook en schuim regelmatig af. Laat zeker gedurende 2 à 3 uur sudderen. 

Voeg het groen van de prei, de selderbladeren, uien en wortelen evenals de kruiden en de tomatenpuree toe. Voeg er tijdens het laatste halfuur ook de mergpijpjes bij. Verwijder af en toe het schuim van de bouillon.

Zeef, wanneer het vlees gaar is, de bouillon door een neteldoek, totdat de bouillon helder is.
Kook de aardappelen gaar in de bouillon.

Kook de wortelen, stukjes raap, trosjes broccoli, peultjes en de selder gaar in zout water.

Doe wat soepvlees en een mergpijpje in een diep bord.
Overgiet met wat bouillon.
Schik er vervolgens de aardappelen en de groenten bij.
Geef er wat Tierenteynmosterd apart bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.