Snelle ricottataart met groenten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Een lekkere hartige taart maken is een koud kunstje. Het bewijs? Deze snelle ricottataart met verse groenten van bij ons.

Ingrediënten

  • 8 kleine tortillawraps
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 2 lente-ui, in ringen
  • handvol kervel
  • 70 g bacon, fijngesneden
  • 4 eieren
  • 250 g ricotta
  • 100 g zachte geitenkaas, in stukje
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed de rand en de bodem van een ingevette quichevorm met de wraps. Zorg ervoor dat de hele vorm bedekt is. Bestrijk ze met wat olijfolie. 

Rasp de courgette grof en knijp er al het vocht uit.

Schil de wortel en snijd met een dunschiller in lange slierten. Blancheer de erwtjes met de wortelslierten 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. 

Bak de bacon in een droge koekenpan krokant. 

Klop de eieren met de ricotta los. Schep er de erwtjes, de courgette, de bacon en de lente-ui onder. Kruid met peper en zout.

Leg de wortelslierten op de bodem van de bakvorm. Schep er het ricottamengsel op en verdeel er de geitenkaas over. 

Zet de taart 30 minuten in de oven. Dek eventueel na 20 minuten af met aluminiumfolie als de tortilla’s te donker worden. Werk voor het serveren af met de kervel.

Lekker met een frisse, groene salade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.