Salade Niçoise met gekookte ham

4
25
  • 4 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (120 g)
  • 4 stukken verse tonijn van +/- 80 g
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 2 rijpe tomaten
  • 200 g groene boontjes
  • een 20-tal basilicumblaadjes
  • een halve citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 8 ansjovisfilets op olie
  • een 20 tal zwarte olijven
  • 1,5 dl olijfolie
  • 4 eieren
  • peper en zout

Kook de aardappelen in gezouten water in de schil beetgaar en pel ze. Maak de boontjes schoon en kook ze ook beetgaar in gezouten water.

Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze daarna in plakjes.

Kook de eieren. Pel en snijd ze vervolgens in vier.

Hak de basilicumblaadjes en snijd de gekookte ham in grove stukken.

Maak de boontjes aan met de kappers, de olijven, de ham, het citroensap, ¾ van de olijfolie en peper en zout.

Strijk de tonijn in met de resterende olijfolie, grill de moten op hoog vuur en kruid met zout en peper.

Schik de salade op ruime borden, garneer met de aardappel, tonijnmoot, tomaat, ei, ansjovis en strooi er de fijngesneden basilicum over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.