

Bereiding
Maak de saus
Smelt de boter en roer er de bloem onder. Roerbak 2 minuten.
Giet er in delen de visbouillon bij tot de saus begint in te dikken, klop goed met een garde om klonters te vermijden.
Voeg de room toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
En verder
Halveer de spruiten en blancheer 5 minuten in licht gezouten water.
Pers de knoflook fijn en snijd de boerenkool in fijne repen.
Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze in boter aan beide kanten goudbruin. Schep uit de pan en houd even apart.
Fruit de knoflook in dezelfde pan met wat extra boter. Voeg de boerenkool toe en bak 5 minuten mee.
Giet de spruiten af en voeg bij de boerenkool.
Afwerken
Voeg de saus en het citroensap toe. Meng alles goed onder elkaar.
Leg de rode poonfilets terug in de pan en laat nog even goed opwarmen.
Snipper de rode ui fijn en strooi over warme saus.
Lekker met gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.