Ragu alla Bolognese

Saus
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 150

Ragu alla bolognese is niet te verwarren met de gekende spaghetti bolognese. Voor een echte ragu bolognese moet je wat langer wachten maar de smaak van deze ragu kan je niet overtreffen.

Ingrediënten

Hoe langer je de saus laat koken, hoe meer smaak ze krijgt. Houd alles goed in de gaten en voeg als het te droog dreigt te worden, wat water toe. Wanneer de saus aan de achterkant van een lepel blijft kleven, is ze optimaal.

Recept

Snijd de ui, de wortel, de selder en de look zeer fijn. Fruit de groenten even aan in olijfolie en voeg dan het gehakt toe. Laat op hoog vuur losbakken.

Doe er vervolgens de gesneden tomaten en de tomatenpuree bij. Bak nog even door om de bittere smaak van de puree te elimineren.

Blus met de wijn en de bouillon en doe er de rozemarijn, flink wat oregano, peper en zout bij.

Laat 2 tot 3 uur rustig pruttelen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.