
Spaghetti van courgette is ondertussen al goed ingeburgerd maar ook met aardappel kan je “spaghetti” maken. Verras je tafelgenoten met deze heerlijke patatti bolognese.
Ingrediënten
- 12 aardappelen, bij voorkeur langwerpig zoals de Amandine aardappel
- 500 g gemengd gehakt
- 3 uien
- 4 wortelen
- 250 g champignons
- 50 g geconcentreerde tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 2 takjes oregano
- 2 laurierblaadjes
- gemalen Emmental kaas
- 2 dl water
- peper
- zout
Benodigdheden:
- spiraalsnijder
Recept
Maak de patatti
Schil de aardappelen en draai ze in fijne spaghetti slierten door middel van een spiraalsnijder.
Laat de slierten ongeveer 2 minuten koken in gezouten water tot ze hapklaar zijn. Laat ze zeker niet langer dan 2 minuten koken, want dan kunnen de slierten te slap en zacht worden.
Maak de bolognesesaus
Snipper de uien en stoof ze in wat olijfolie.
Snijd de wortels in kleine blokjes en de champignons in schijven. Laat beide enkele minuten meestoven met de uien.
Voeg oregano, peper en zout toe aan de groenten en laat ongeveer 10 minuten garen.
Bak ondertussen het gehakt gaar in een pan met wat olijfolie en meng het daarna met de groenten.
Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Voeg indien nodig water toe om de saus aan te lengen.
Kruid de saus voldoende met peper en zout en voeg ook de laurierblaadjes toe. Laat nog zo’n 10 minuten pruttelen op een laag vuur.
Werk de patatti bolognese af met wat gemalen Emmental kaas.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.